Maandarchief: oktober 2017


Aan de slag met Natuurpunt


Met een hark en een riek gingen onze leerlingen van de 3de graad aan de slag voor Natuurpunt. Ze hadden veel werkijver. Meer foto’s hiervan vind je in ons fotoboek

lees méér

Herfst in het bos en in de klas!


Ondanks de hoge temperaturen is de herfst echt wel in het bos en zelfs in onze klas. Ook de 1ste kleuterklas ging op zoek naar schatten in het Troostembergbos! Ze vonden speciale paddenstoelen, een slak, takken, kastanjes, bladeren,… Wat een leuke dag. In onze klas hebben we ook een mini-bos. Daar wordt hard gewerkt om de more »

lees méér

Sport en spel in Waanrode


Op donderdag 12 en vrijdag 13 oktober mochten we ons uitleven in Sporthal De Vruen te Waanrode. De kleuters werkten rond algemene motorische vaardigheden: klimmen en klauteren, springen, begrippen, obstakelbanen,… De kinderen van de lagere school trainden specifieke vaardigheden: frisbee gooien, slagspelen, airtrack, funboards,… Foto’s van deze supertoffe dagen vindt u onze fotoboeken!             more »

lees méér

Herfst in het bos.


Op maandag 16 oktober, een prachtige zonnige herfstdag trokken onze kleuters naar het Troostembergbos te Tielt-Winge. Ze konden er ravotten, picknicken, paddenstoelen bewonderen en nog veel meer. Er zat ook een kikker verscholen tussen de bladeren. Ze beleefden er een heerlijke dag! Meer foto’s vind je in ons fotoboek !

lees méér

Sorteren kan je leren!


Dankzij dit thema gooien ook de kinderen van de 1ste graad hun afval in de juiste afvalbak.   Meer foto’s vind je in ons fotoboek.

lees méér

Onze eigen versie van de schepping!


In de les godsdienst leerden we over het scheppingsverhaal. Tijdens dramatisch spel verzonnen wij onze eigen versie van de schepping en maakten er een leuk toneel van. Bekijk onze foto’s hier!

lees méér

Al spelend leren vinden wij supertof!


  Vandaag speelden we bingo, memory, domino en ganzenbord. Op deze manier leerden wij plus- en minoefeningen met en zonder brug. Bekijk onze foto’s hier!

lees méér

Ten Afval!


In al onze klassen werd er de voorbije week gewerkt rond afval. Het milieu belangt ons allen aan. Samen kunnen we ons steentje bijdragen aan een schonere wereld. Dit is belangrijk voor ons allemaal. We leerden afval opruimen en sorteren. We gingen een kijkje nemen als de vuilniskar kwam. We kregen workshops van Ecowerf. Kortom, more »

lees méér

Plukvers van de pers


Onze 3de graad bezocht vandaag Fruitbedrijf Vanhellemont  te Tielt-Winge. Zij leerden er tijdens 5 workshops over appels en peren: 1. Zelf fruit plukken 2. Meten is weten: we mochten zelf het suikergehalte, de hardheid en het zetmeelgehalte meten aan de hand van de brixmeter, de penetrometer en de lugoltest. 3. Het smaaklabo: zoet of zuur, more »

lees méér