09-05 ’t Scholeke is geselecteerd voor het proefproject ‘leesplezier op school’!


De Vlaamse ministers van Onderwijs en Cultuur investeren in een nieuw proefproject voor meer leesplezier op school. 20 scholen krijgen middelen om een pakket boeken aan te kopen. Daarvoor maakt de Minister van Onderwijs 50.000 euro vrij. Wij zijn heel fier dat wij, dankzij een goede motivatie, geselecteerd zijn! Leesplezier is een essentiële voorwaarde voor goed en graag lezen. Willen we kinderen aan het lezen krijgen dan is het belangrijk onder andere het plezier in lezen aan te wakkeren. Kinderen die plezier beleven aan lezen, lezen omdat ze het zelf willen. Dat leidt uiteindelijk tot een hogere leesfrequentie, meer leesbetrokkenheid en zelfs tot een betere leesvaardigheid. Investeren in een leesplezierbeleid op school door het realiseren van een inspirerende leesomgeving, zorgt voor positieve effecten op langere termijn voor elke leerling. Lees meer op:

https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/50000-euro-voor-bevordering-leesplezier