Indrukken

​​​​​​​Gedicht van Freddy Geleyn
(opa van Lowie, Kaat en Staf)

Ik ben nogal een vrolijke,

en kom ook graag naar ’t Scholeke.

Met mijn vriendjes en vriendinnen

maken wij hele leuke zinnen.

Rekenen, lezen en zo meer,

pret maken doen we keer op keer.

Pesten is hier niet ons ding,

ook niet om een zonderling.

De leerkrachten zijn superfijn

en de directie houdt ze aan hun lijn.

Zij stuurt de hele ploeg

en zo leren we meer dan genoeg.

Tip tap top

met ’t Scholeke lopen wij voorop.

Paul De Weyer
​​​​​​​(Groepschef Brandweer AGFA Materials)

Onlangs kwam Paul De Weyer, groepschef Brandweer bij AGFA Materials, een EHBO-les geven aan onze kinderen. Zijn feedback over hoe hij die dag heeft ervaren deed ons deugd. Nogmaals dank, Paul!

“Ik had een aangename EHBO-dag op ‘t Scholeke. Dit komt omdat de kinderen zeer aandachtig waren en door de goede ontvangst door de leiding en leerkrachten. Ik kan vertellen dat dit de eerste keer is dat ik zo een gezellige sfeer meemaak in de scholen.

DOE ZO VERDER!”

Eric Bellens
​​​​​​​(begeleider graffiti-project)

Eric Bellens is een 45-plusser die nog op latere leeftijd aan een lerarenopleiding is begonnen. Hij had voor ons hele mooie woorden na het begeleiden van ons graffitiproject. Het resultaat van dit project kan je zien op onze schoolpoorten. Bedankt voor dit leuke project, Eric!

“Via, via, vroegen ze me om dit graffiti project te begeleiden. Wanneer ik hier voor de eerste keer kwam, viel me de warmte tussen de leerkrachten – leerlingen – directie op. Dit is een school waar een bepaalde kracht van uitstraalt – een aanstekelijk enthousiasme. En dat merk je ook aan het graffiti resultaat. Deze school gaat er voluit voor. Dit klinkt allemaal een beetje “wollig”, maar het is wel zo.

Groeten Eric”

Jorane Janssens
(oud-leerling)

Jorane Janssens is een oud-leerling en schreef voor ons haar ervaringen met ’t Scholeke neer. Wij hopen dat al onze leerlingen zo positief op hun schooltijd bij ons terugkijken. Met plezier delen wij hier haar ervaringen. Dankjewel, Jorane!

“Toen mij, als oud-leerling, gevraagd werd een kort stukje te schrijven over mijn ervaringen met ’t Scholeke, stemde ik onmiddellijk in, maar zodra ik achter een leeg Word-document zat, stuitte ik op een obstakel: hoe kan ik alles vertellen en het toch kort houden? 8 jaar is niet niets en ik kan mijn lettergrootte niet blijven aanpassen… Hoe kan ik op een half blad neertypen hoe goed ik als klein “poppemieke” ontvangen werd, hoeveel ik bijleerde op alle vlakken, welke kansen ik allemaal kreeg toen bleek dat “doorsnee” voor mij niet volstond en welke impact ’t Scholeke heeft gehad op wie ik nu ben.

Als ik terugblik, merk ik dat het waar is wat ze zeggen, dat het de kleine dingen zijn, die het hem doen.

De juffen die ’s morgens aan de deur klaarstonden met hun vrolijkste “goeiemorgen”, het kleinschalige en iedereen die iedereen kent, het ravotten op het grasplein, activiteiten die zorgden voor afwisseling tussen de gewone lessen door en al hetgeen me nu niet te binnenschiet.

Nu ik op de middelbare school zit, besef ik nog elke dag hoe belangrijk het is dat er goede fundamenten gevormd worden, waarop later de rest kan uitgebouwd worden en dat heeft ’t Scholeke duidelijk begrepen.

En als mijn kleine broer, na een fijne schooldag, thuis komt en mij bestormt met allerlei verhalen, denk ik vaak – met een brede glimlach -: “Och, waar is de tijd…” “

~ Jorane Janssens

Inge Dedroog, nieuwe leerkracht 6de leerjaar en co-teacher 1ste graad

Sinds dit schooljaar werk ik als leerkracht in ’t Scholeke. In de voormiddag sta ik in het zesde leerjaar, waar ik de hoofdvakken Nederlands, Frans en wiskunde geef. In de namiddag heb ik de eer om samen met juf An de eerste graad te onderwijzen voor WO, MO en godsdienst.

Vanaf dag 1 voelde ik me thuis op ’t Scholeke. De sfeer die er hangt is het best te omschrijven als een familie. Iedereen (de directie, de leerkrachten, de medewerkers en de leerlingen) draagt zijn steentje bij om een ‘thuis’ te creëren voor ieder kind. Immers, pas wanneer iemand zich goed en veilig voelt kan er geleerd worden. Dit geldt niet enkel voor de leerlingen maar ook voor ons als leerkracht. Ook wij leren elke dag bij, van elkaar én van de leerlingen, en ook wij doen dit het liefst in een aangename, warme omgeving.

Iedereen van het team staat steeds paraat om te antwoorden op mijn vragen en om hun wijsheid met mij te delen. De collegialiteit en de passie die uitgaat van dit team is onbeschrijflijk. Elke dag zetten zij hun beste beentje voor om hun leerlingen optimaal uit te dagen en om hen helpen te groeien als mens.

Ondertussen maak ik al 2 maanden deel uit van deze ‘familie’. Ik kan alleen maar hopen dat dit nog lang zo mag zijn!

Juf Inge

Marieke Van den Eeden
​​​​​​​(stagiaire zesde leerjaar)

Marieke Van den Eeden (stagiaire zesde leerjaar) schreef kort haar ervaringen bij haar stage in ‘t Scholeke neer. We delen haar indrukken uiteraard graag met jullie want ze doen ons plezier en ze geven jullie een beeld van hoe een stagiaire onze school ervaart. Hartelijk dank, Marieke!

“Tijdens mijn eerste stagedag voelde ik mij al meteen thuis op de school. Dit was dankzij de vriendelijke en behulpzame leerkrachten. Ze hielpen mij meteen verder met mijn vragen.

Door de kleinschaligheid van de school hing er een warme, leuke sfeer. Je merkt dat dit een positieve invloed heeft op de kinderen, de leerkrachten en de directie.

De leerkrachten zijn zeer gemotiveerd om voor de leerlingen een krachtige leeromgeving te creeëren waar elke leerling zich thuis voelt. Doordat er graadklassen zijn leren de leerlingen zich aan te passen aan andere leerlingen van een andere leeftijd. Dit heeft een goed effect op de sociale vaardigheden van de kinderen.

Tijdens de projectweek over verkeer kon je goed zien dat de leerkrachten gemotiveerd, geduldig en creatief zijn. Er waren leuke activiteiten voorzien en de hele week was leuk aangekleed.

Tijdens mijn stage in de derde graad heb ik veel bijgeleerd. Dit was dankzij de goede begeleiding van de leerkrachten. Zij hadden veel geduld en gaven mij veel vertrouwen. Er werd goede feedback gegeven waar ik veel aan had en veel uit leerde.

De sfeer tussen de leerkrachten onderling en de directie was ook zeer goed, waardoor dit een zeer leuke en aangename stage was.

Dit alles maakt dat leren in ’t Scholeke aangenaam is voor iedereen. Ik heb een fijn gevoel bij mijn stage in de derde graad. Ik heb er veel fijne herinneringen aan overgehouden!

Bedankt en hopelijk nog eens tot ziens!”

Frank Moons
(judoclub Samoerai)

Frank Moons is 5de dan bij judoclub Samoerai te Assent.

“Onlangs hebben we judolessen mogen geven aan de leerlingen van je school.Wij waren echt aangenaam verrast door het enthousiasme en de inzet van de leerlingen.Het was echt een plezier voor onze lesgevers. Jeroen heeft alles perfect geregeld. Alles liep op wieltjes. Je merkt dadelijk dat er een aangename sfeer heerst op je school en dat er discipline is. Daarom zou ik zowel de leerlingen als de leerkrachten een dikke pluim willen geven. Het was echt aangenaam samenwerken.

Sportieve groeten

Frank Moons”